VITA skapar kläder för det professionella livet i varumärkesbyggande design. Design som åldras med stil och och kvalitet som lever länge. VITA gör plagg som är värda att vårda och som vårdar sin ägares utstrålning och personlighet. Med fantastisk passform och de skönaste kvalitéerna blir personalen företagets allra bästa ambassadörer. De bär fram varje företagets anda och själ. Klä dem rätt och de höjer värdet på ert varumärke varje dag. Högklassiga yrkeskläder från VITA är inte bara en investering i personalens look, det är även en direkt investering i ert varumärke.
VITA värnar om långsiktiga relationer med såväl kunder som leverantörer.
Löfte
Vita skall på ett långsiktigt och hållbart sätt producera plagg som höjer och stärker kundens varumärke. Vita skall alltid stå för stil och kvalitet. Design som åldras med stil och och kvalitet som lever länge. Vita tänker aldrig tumma på kvalitén i råvarorna / innehållet i plaggen.
Hållbarhet, både vad gäller plaggens livslängd och miljö är en självklarhet. Närproducerat eller miljömärkt är alltid det självklara valet.
Vi producerar plagg med minsta möjliga resa för plagget och dess beståndsdelar, räknat i kilometer, fram till kund. Detta för att på ett enkelt sätt bidraga till en bättre miljö.
Vårt mål är att jobba inom den "inre cirkeln" dvs att alla komponenter och all produktion av Vitas plagg sker inom en mycket snäv radie sett från Vitas huvudkontor.
Vision
Vår vision är en sund och långsiktig textilbransch. Allt vi gör kommer att sträva dithän.

Produktion
Ett nära samarbete med två mindre fabriker i Baltikum i kombination med egen ateljé i Sverige ger kontroll över produktion och kvalitet. Vita utvecklar produkter av hög kvalitet och med noga utvalda material. Vi arbetar med genomgående miljömärkta eller närproducerade material. I arbetet med att ta fram varje produkt väljer vi noga produktens olika komponenter för att kunna erbjuda kunden en produkt med lång hållbarhet och av hög kvalitet.

VITA är ett familjeföretag grundat av Malin Bengtsson. Huvudkontoret ligger i hjärtat av Bollebygd.
VD och kreativ direktör är Malin Bengtsson.
Kontakt: malin@vita.se alternativt telefon 070-329 57 24

Väl mött!
Back to Top